Groep12aMaandshow - obs Driemaster Assen

Maandshow groep 1 2 a

Met de maandshow van groep 1/2a werden de Nationale Voorleesdagen officieel geopend. De kinderen speelden het verhaal van ‘De kleine walvis’, prentenboek van het jaar.

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje aan zee. De vader van Boy gaat iedere ochtend al heel vroeg naar zijn vissersboot. Boy is dan de hele dag alleen.

Op een dag vindt Boy een kleine walvis op het strand. Boy neemt de walvis mee naar huis en stopt hem in de badkuip. Hij vertelt de walvis verhalen en brengt hem eten. Gelukkig is de vader van Boy niet boos als hij ontdekt wat Boy heeft gedaan. Vader was zó druk dat hij nooit heeft gemerkt dat Boy wel eens eenzaam is. Samen brengen ze de walvis terug naar zee.

Het was erg mooi om te zien hoe de kinderen het verhaal naspeelden. Ze zongen ook nog een leuk liedje over de kleine walvis, begeleid door enkele stoere gitaarspelers. De kinderen hebben het super goed gedaan!