JoodsMonument - obs Driemaster Assen

Herdenking Joods monument

Op maandag 2 oktober vond de jaarlijkse herdenking bij het Joods monument aan de Oudestraat plaats. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de vele joodse inwoners die op 2 oktober 1942 door de Duitsers zijn weggevoerd.

De Driemaster heeft dit monument in 1992 geadopteerd. Ieder jaar in oktober doen kinderen uit groep 7 en/of 8 mee aan een herdenkingsplechtigheid. Enkele kinderen mochten een gedicht voorlezen. Burgemeester Out, die ook bij de herdenking aanwezig was, hield een  toespraak en legde bloemen bij het monument. Alle aanwezige leerlingen mochten een roos neerleggen. Ook andere betrokkenen konden en roos leggen bij het monument.

Een nabestaande die bij de herdenking aanwezig was, gaf aan dat ze onder de indruk was van de mooie woorden en gedichten en de respectvolle houding van de kinderen.

Foto’s: Ineke Heijting