Kinderraad - obs Driemaster Assen

Verkiezing Kinderraad

Wij vinden het belangrijk om leerlingen mee te laten denken over onze school. Daarom hebben wij een Kinderraad, die met ideeën en feedback van de leerlingen de school fijn houdt en nog beter maakt.

De Kinderraad wordt gevormd door vier leerlingen uit de groepen 5 t/m 8. Dit schooljaar zijn er door vertrek van 2 Kinderraadleden verkiezingen gehouden. De leerlingen van de groepen 5 en 7 mochten zich hiervoor opgeven. Vanuit groep 7 deden de volgende leerlingen mee: Merlijn, Chantal, Madhi en Daney. Vanuit groep 5 deden Sabine, Lieve, Cailin, Zoë, Ymke, Fabian, Melanie, Daniek en Eline mee.

Alle leerlingen vertelden in één minuut waarom de leerlingen op hun moesten stemmen. Er werden goede en mooie ideeën naar voren gebracht. Daarna mochten de leerlingen om de beurt hun stem uitbrengen bij de verkiezingscommissie.

De commissie gaf aan dat het erg spannend was geweest. Alle deelnemers hadden stemmen ontvangen maar uiteindelijk bleken Merlijn van groep 7 en Melanie van groep 5 de meeste stemmen te hebben. Samen met Vidushi uit groep 6 en Kaya uit groep 8 vormen zij onze nieuwe Kinderraad.