Maandshow groep 7 - obs Driemaster Assen

Maandshow groep 7

Woensdagochtend 22 maart opende groep 7 de Grote Rekendag met de maandshow. Deze was bedacht en geschreven door meester Tim en dat vinden we eigenlijk wel een complimentje waard!!

Op de ‘Ik lach me een breuk’ school wilde juf Dora Elen les gaan geven. Toen de kinderen hun boeken uit de laatjes wilden pakken, bleek dat deze er niet meer waren …… boeven hadden ingebroken en de boeken gestolen!

Juf Dora Elen schakelde toen de politie in.

Er werden aanwijzingen gevonden waardoor de kinderen erachter kwamen dat de boeken in een kluis lagen. Om de code van de kluis te kraken, moesten er puzzels opgelost worden. De kinderen op de tribune mochten hierbij meehelpen en zo ontdekten ze samen wat de code was. De boeken werden uit de kluis gehaald en de politie rekende de boeven in. Zo kwam alles toch nog goed en kon juf Dora Elen weer les geven aan haar kinderen.

Scola mocht het hele verhaal voorlezen, wat ze hartstikke goed deed! Ze sprak rustig en duidelijk waardoor alles heel goed verstaanbaar was.

Iedereen heeft genoten van het verhaal van de ‘Ik lach me een breuk’ school en de gestolen boeken.