Verteldag - obs Driemaster Assen

De grote verteldag

Afgelopen maandag, 13 maart, vond voor de tweede keer op onze school ‘de Grote Verteldag’ plaats. Dit keer was het thema sprookjes. De groepen 5 t/m 8 begonnen die ochtend in het taaltheater. Een mevrouw van ‘de Vertelhoed’ vertelde een boeiend verhaal. De groepen 1 t/m 4 waren in het speellokaal. Ook daar werd een mooi verhaal verteld. Na deze gezamenlijke start gingen alle kinderen naar hun eigen klas. Daar kregen ze les van studenten van de Pabo die van alles hadden voorbereid rondom het thema sprookjes. Bij de kleuters ging het bijvoorbeeld over Roodkapje. In groep 6 over de rattenvanger van Hamelen. De studenten hadden zelfs een echte rat meegebracht. Deze hadden ze geleend bij een dierenwinkel. De kinderen vonden het geweldig om een echte rat van dichtbij te bekijken, alleen was juf Nancy wat minder enthousiast. Er werd voorgelezen, geknutseld en gedanst. Aan het eind van de middag mochten de kinderen aan elkaar vertellen en laten zien wat ze de hele dag hadden gedaan. Het was voor iedereen een heel leuke dag.