Voorleesontbijt - obs Driemaster Assen

Voorleesontbijt

Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Net zoals op heel veel andere scholen begonnen wij die dag met het Voorleesontbijt.

Het was nog maar half 8 ’s ochtends, toen er al een aantal ouders naar school kwamen. Ze kwamen om voor alle kinderen broodjes te smeren. Een uurtje later kon het ontbijt beginnen. Veel kinderen kwamen in hun pyjama op school om te genieten van de lekkere broodjes en een mooi voorleesverhaal.

Dit jaar hebben we iets nieuws bedacht voor het voorleesontbijt. Meester en de juffen lazen niet alleen hun aan hun eigen groep voor, maar gingen ook naar een andere groep om daar voor te lezen. Ze hadden elk twee boeken bij zich, verpakt in een doos met een bijpassende verpakking. De kinderen mochten aan de hand van de verpakking uitkiezen uit welk boek ze voorgelezen wilden worden.